כיוון שמדובר בפרי עיקש אפשר לבחור איך יתבצע הריכוך -כולו בתנור (עם כיסוי אטום והרבה סבלנות) או תחילה במים ואחר כך אפייה בתנור לצורכי קרמול. אם תוסיפו סוכר לבן או דמררה, החבושים ישמרו על גוון אדמדם; ואם תפזרו סוכר חום -הם ישחימו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחבושים אפויים בסירופ מתובל:
לקוקטייל קאווה עם חבושים בסירופ:
אופן ההכנה
1
מבשלים חבושים בסיר עם מים לכיסוי ותבלינים (ללא סוכר) כ-45 דקות לריכוך כמעט מלא.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מעבירים את החבושים לתבנית עם התבלינים ו-2/3 מכמות הנוזלים (שיגיעו לגובה החבושים אך לא יכסו אותם!) ומפזרים עליהם סוכר.
4
אופים 30 דקות עד שהחבושים מזהיבים והנוזלים הופכים לסירופ.
5
מגישים בקוקטייל קאווה (מתכון בהמשך) או עם קרם פרש של “יעקובס” או עם גלידה. החבושים משמשים גם כבסיס מצוין לעוגות או מניחים בכל כוס פלח חבוש אפוי ויוצקים כף סירופ. יוצקים עליהם קאווה ומגישים מייד.