מהו בעצם הדבש התנ”כי? רוב החוקרים מאמינים שהכוונה היא לדבש תמרים, הלא הוא סילאן, שהיה ממתיק פופולרי מאוד במטבח המקראי. השנה מחזירים עטרה ליושנה ומשלבים סילאן במאפי חג מושקעים. הנה מתכון לחלה שהסילאן מוסיף לה גוון שזוף, עסיסיות ומתיקות נפלאה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
שמים בקערת מיקסר את כל החומרים למעט שמן ומלח ולשים בעזרת וו לישה כ-4 דקות עד לאיחוד החומרים. מוסיפים שמן ומלח ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ודביק. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעצבים ומתפיחים שנית:
2
חובטים בבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מעבירים למשטח עבודה נקי ולשים עד לקבלת כדור חלק. מחלקים את הכדור ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר 5-4 ס”מ. קולעים את שלושת הנקניקים לצמה, מחברים את הקצוות ומהדקים לקבלת כתר. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 45 דקות.
אופים ומברישים:
3
מחממים תנור ל-160 מעלות.
4
מברישים את החלה בביצה ואופים 35 דקות עד לקבלת קרום זהוב.
5
מערבבים סילאן ומים ומברישים את החלה החמה בנדיבות.