מתכון

טארט גבינה אפויה

איך מתחמקים מהמוקשים של עוגת גבינה אפויה? בתור התחלה מכינים טארט ודואגים שיהיו לו דפנות גבוהות, שיתמכו במלית

21,236 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
טארט גבינה אפויה. צילום: אילן נחום
טארט גבינה אפויה. צילום: אילן נחום

לפני האפייה: המדריך המלא לעוגת גבינה אפויה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך

1

מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים וחמאה קרה במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה כדקה וחצי עד לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד והומוגני.

2

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 4-3 מ”מ ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו.

4

קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24 ס”מ ומניחים בתבנית. מהדקים עם קצות האצבעות, כדי שהבצק יגיע עד הדפנות. מיתרת הבצק חותכים רצועה אורכית, שהרוחב שלה גדול בס”מ או שניים מרוחב הדפנות, ומרפדים איתה את הדפנות בעדינות . מהדקים את הרצועה לבסיס. אם נוצרים חורים, לוקחים חתיכות משאריות הבצק ומשלימים (כמו בעבודה עם פלסטלינה). מסירים את עודפי הבצק בעזרת סכין חד.

טארט גבינה אפויה2. צילום: אילן נחום

מכינים את המלית ואופים

5

מערבבים את כל חומרי המלית מלבד החלבונים ו-20 גרם סוכר בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

6

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר במיקסר עם וו הקצפה כ-2 דקות רק עד לקבלת קצף לבן, רך מאוד ומלא בועות. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות בתנועות אחידות ומהירות עד לקבלת מסה אחידה.

7

יוצקים את המלית בזריזות לתבנית (כדי שלא ייווצרו בועות) עד גובה 1/2 ס”מ מתחת לקצה התבנית.

8

אופים 30-25 דקות או עד שפני העוגה משחימים. מורידים את הטמפ’ ל-130 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור וממתינים 10 דקות. מדליקים שוב את התנור ל-140 מעלות ואופים כ-30-25 דקות נוספות עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.

9

מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי. שומרים ומגישים בטמפ’ החדר עד יומיים (מעבר לזה שומרים במקרר).

מגוונים:
• מזלפים על העוגה הקרה גנאש שוקולד חלב או לבן (אם הולכים על גנאש שוקולד לבן, רצוי לאזן את הטעם עם משהו חמוץ מעל, למשל פירות יער).
• מגישים לצד פלחי הדרים – תפוז או אשכולית אדומה.
• מוסיפים פירות יער טריים – אחרי שיוצקים את המלית לקלתית מוסיפים פירות יער ודוחפים אותם בעדינות לתוך המלית עם האצבעות. ובשיטה אחרת: מפזרים את פירות היער על הקלתית ויוצקים את המלית עליהם.