מתכון

טארט טטן בננה בקרמל טופי

את המלית הקלאסית של תפוחים בקרמל מחליפות בננות בקרמל טופי

11,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר
צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר

כל המתוק הנפלא הזה מכוסה בדסקית של בצק עלים, שלאחר האפייה הופכת בתנועה זריזה לתחתית הטארט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ וקורצים עיגול בקוטר 28 ס”מ. מחוררים במזלג, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3

מבשלים חמאה וסוכר במחבת בקוטר 24 ס”מ שמתאימה לתנור עד ליצירת קרמל בהיר. מוסיפים שמנת בזהירות, מערבבים היטב ומסירים מהאש. לא נורא אם נשארים גושים - הם יימסו בתנור. מצננים 10 דקות.

4

מסדרים חצאי בננות על הקרמל, כשצידן החתוך כלפי המחבת. מניחים את עיגול הבצק על הבננות, ודוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.

5

אופים כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. ממתינים 5 דקות, ורק אז הופכים את הטארט על צלחת הגשה.

להצליח עם בצק עלים:

  • כדאי לקנות בצק עלים על בסיס חמאה. התוצאה תהיה טובה לאין שיעור.
  • אם משתמשים בבצק עלים קפוא, יש להעבירו מהמקפיא למקרר יום קודם, להפשרה הדרגתית. עובדים עם בצק קר מהמקרר, אבל מוודאים שהפשיר לגמרי, אחרת החמאה שבו תהיה קשה, והבצק עלול להיסדק.
  • מרדדים על משטח מקומח, רצוי בסביבה קרירה (התרחקו מתנור או מכיריים חמים והפעילו מזגן בקיץ). אם הבצק נדבק למשטח המקומח או לסכין החיתוך, סימן שהוא התחמם והחמאה שבו החלה להתמוסס. עטפו אותו בניילון נצמד, קררו חצי שעה וקדימה לעבודה.
  • חותכים בצק עלים בעזר סכין חד בתנועה אחידה וחלקה. בצק עלים אפוי (כמו במתכון הוואפל או המילפיי) חותכים בסכין מסור.
  • מזגגים בצק עלים על ידי הברשת השכבה העליונה בחלמון טרוף. מקפידים שהחלמון לא יטפטף מעבר לשולי הבצק וידביק בטעות את שאר השכבות.
  • לפני האפייה מעבירים את הבצק למקרר ל”מכת קור” קטנה, כדי שיעלה יפה בתנור.
  • אופים את הבצק היטב, כדי שלא רק השכבות החיצוניות יהיו עשויות אלא גם הפנימיות. מקפידים על תנור מחומם מראש ומוציאים את הבצק רק כשהוא שחום.