להכנת מתכון זה משתמשים בתבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ.
לבלוג של אולגה – המרכיב הסודי
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
1
מניחים בקערת מעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים במשך כחצי דקה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתגבש - מוסיפים עוד קצת מים. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
2
בעזרת הידיים משטחים את הבצק בתבנית פאי לעובי 3-2 מ"מ. מעבירים את התבנית למקרר.
3
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מכינים את המלית:
4
מערבבים זרעי צ'יה עם מים ומניחים לרבע שעה עד שהתערובת סופחת את כל הנוזלים.
5
מניחים בקערת מעבד מזון את זרעי הצ'יה ויתר רכיבי המלית וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
6
יוצקים את הקרם על הקלתית, מיישרים בעזרת פלטה ומסדרים מעליו פרוסות אפרסמון.
7
אופים בין 50-45 דקות, עד שהאפרסמונים מתרככים מעט והקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז ועל פניו נוצר קרום דק וקשה.
8
מחממים ריבת משמש במיקרוגל או על בן מארי עד שהיא מתרככת מעט ומברישים את הפירות. הטארט נשמר במקרר בכלי אטום עד 4 ימים.