מתכון

טבעות קראמבל שוקולד, מוס גבינת שמנת וקצפת

שכבות של גבינה, שוקולד וקפה הופכות את הקינוח הזה לקצת יותר מורכב אך ישאיר את האורחים פעורי פה

2,603 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה. כאשר משלבים בהם את קפה נספרסו המשובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד. הקינוח הזה הוא קינוח קצת יותר מאתגר, אבל התוצאה מרהיבה במיוחד.

שימו לב כי במתכון זה נדרשות 4 שעות נוספות להתייצבות במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל שוקולד:

למוס גבינת שוקולד ונספרסו:

למוס גבינת שמנת:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים קראמבל שוקולד:

1

מעבדים קמח, שקדים, חמאה וסוכר במעבד מזון לקבלת פירורים לחים. מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים ל-30 דקות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

 אופים את הקראמבל כ-14 דקות להזהבה ומצננים. מפוררים, מוסיפים את השוקולדים הקצוצים ומערבבים.

4

מניחים את הרינגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שמים כף קראמבל בכל רינג.

מכינים מוס גבינת שוקולד ונספרסו:

5

מערבבים גבינת שוקולד וסוכר בקערה.

6

משרים ג’לטין בקפה מצונן כ-10 דקות עד שהג’לטין סופח את הקפה. ממיסים בזהירות כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. מוסיפים כף גבינה לג’לטין המומס, מערבבים ומחזירים את הג’לטין והגבינה לתערובת הגבינה. מערבבים היטב.

7

 מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל הקראמבל עד אמצע גובה הרינג.

מכינים מוס גבינת שמנת:

8

מערבבים גבינה, תמצית וניל וסוכר בקערה.

9

משרים ג’לטין בנספרסו מצונן כ-10 דקות עד שהג’לטין סופח את הקפה. ממיסים בזהירות כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. מוסיפים כף גבינה לג’לטין המומס, מערבבים ומחזירים את הג’לטין והגבינה לתערובת הגבינה. מערבבים היטב.

10

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל שכבת השוקולד עד גובה פני הרינג. מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות להתייצבות.

מכינים קצפת ומצפים:

11

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומניחים על כל מנה כף בצורה חופשית. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

12

מחלצים את המנות מהרינגים ומגישים. שומרים במקרר עד 3 ימים.