מתכון

טרטר טלה של קלארו

מנה צרפתית קלאסית באינטרפרטציה ים תיכונית סוערת

1,423 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מנה צרפתית קלאסית באינטרפרטציה ים תיכונית סוערת. את בשר בקר מחליף השף בבשר טלה ריחני ולתוך התערובת מתווספים קליפת לימון, פלפל חריף וכמובן שמן זית. על מנת לייצר משחק מרקמים עוד יותר מעניין הוא משבץ בין פיסות הבשר תרד מוקפץ או עשבי בר עונתיים.
הוגרדן, בירת חיטה בלגית פירותית ומרעננת תשתלב היטב עם הטעמים העזים של טרטר ים תיכוני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח לבנה וחרדל:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים תרד 2-3 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מצננים וקוצצים גס.

2

בקערה שמים בשר קצוץ, תרד, שאלוטס ושאר חומרי הטרטר למעט עגבניות. סוחטים מעל עגבניות (כמו שסוחטים לימון) ומערבבים.

3

בקערה קטנה מערבבים לאבנה עם חרדל.

4

מורחים מעט ממרח הלבנה על פרוסות בגט קלויות. על כל פרוסה מניחים כף טרטר, מפזרים גבינה מגוררת ומגישים.

בין אם מדובר באורחים מחו”ל, שבת בצהריים עם הילדים או ארוחת ערב רומנטית – מסעדת "קלארו" תתאים בצורה אידאלית. המסעדה המרשימה (והענקית – 220 מקומות ישיבה) ממוקמת במבנה טמפלרי מרהיב שבמתחם שרונה. היא מחולקת לשלושה חללים עיקריים, אחד מהם הוא חדר פרטי שמרכזו שולחן אבירים ענק. השף הוותיק רן שמואלי יוצר כאן מנות שמשלבות בין מטבח אירופאי קלאסי לטעמי הים התיכון עם דגש על חומרים גלם עונתיים ושיתוף פעולה עם חקלאים ויצרנים קטנים.