מתכון

כרובית חלוטה על טחינה עגבניות של מגדלנה

פרחי כרובית מאודים שנחים בשלוליות טחינה חמצמצה, מתובלת בפיסות של עגבנייה טרייה – גרסה אלגנטית לכרובית בטחינה

1,317 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

פרחי כרובית מאודים שנחים בשלוליות טחינה חמצמצה, מתובלת בפיסות של עגבנייה טרייה – גרסה אלגנטית למנת כרובית בטחינה המוכרת לכולנו משולחן המזטים של המסעדות הערביות.
טובורג רד מאופיינת בהגזה קלה וצבע ענברי עמוק. בזכות מתיקות קרמלית מעודנת היא תיצור איזון מושלם עם טעמיה החמצמצים של מנת הכרובית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטחינה:

לבצל כבוש:

להגשה:

אופן ההכנה

1

חולטים כרובית בשפע מי מלח 3-4 דקות עד שהיא מעט מתרככת. מסננים ומצננים. מפרקים לפרחיים קטנים.

מכינים טחינה:

2

בקערה קטנה טורפים את כל חומרי טחינה למעט עגבניה עד לקבלת טחינה חלקה. סמוך להגשה מוסיפים עגבניה קצוצה ומערבבים.

מכינים בצל:

3

בקערה קטנה מערבבים את החומרים ומשהים 5-10 דקות.

מגישים:

4

על צלחות הגשה יוצקים מעט טחינה, מפזרים פרחי כרובית ומניחים מעעליהם 2-3 טבעות בצל ונבטי אפונה. אם לא מגישים מייד שומרים את החומרים בקופסאות נפרדות במקרר עד יומיים.

"מגדלנה" היא המיזם הגדול והנועז ביותר של השף יוסף (זוזו) חנא. המסעדה יושבת בקומה הראשונה של המרכז המסחרי במושבה מגדל, רק 150 מטרים מהכנרת. את פני הבאים מקדם אקווריום ענק, ומקירות הזכוכית המקיפים את המסעדה נשקפים נופים פנורמיים של עתיקות מגדל, הר ארבל והכנרת. במגדלנה השף מתרגם את המטבח הסורי-לבנוני למסעדנות המודרנית. כאן לא תפגשו את ערכת הסלטים המזוהה עם מסעדות ערביות אלא ראשונות אישיות אלגנטיות למשל: קובה ממולאת גרגרי חומוס; סרדינים כבושים על על סלט שומר עם גבינת חלומי וכוסברה; עולש בר עם בצלים מקורמלים ויוגורט. גם בגזרת העיקריות ישנן הפתעות וחידושים