פרחי כרובית מאודים שנחים בשלוליות טחינה חמצמצה, מתובלת בפיסות של עגבנייה טרייה – גרסה אלגנטית למנת כרובית בטחינה המוכרת לכולנו משולחן המזטים של המסעדות הערביות.
טובורג רד מאופיינת בהגזה קלה וצבע ענברי עמוק. בזכות מתיקות קרמלית מעודנת היא תיצור איזון מושלם עם טעמיה החמצמצים של מנת הכרובית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה:
לבצל כבוש:
להגשה:
אופן ההכנה
1
חולטים כרובית בשפע מי מלח 3-4 דקות עד שהיא מעט מתרככת. מסננים ומצננים. מפרקים לפרחיים קטנים.
מכינים טחינה:
2
בקערה קטנה טורפים את כל חומרי טחינה למעט עגבניה עד לקבלת טחינה חלקה. סמוך להגשה מוסיפים עגבניה קצוצה ומערבבים.
מכינים בצל:
3
בקערה קטנה מערבבים את החומרים ומשהים 5-10 דקות.
מגישים:
4
על צלחות הגשה יוצקים מעט טחינה, מפזרים פרחי כרובית ומניחים מעעליהם 2-3 טבעות בצל ונבטי אפונה. אם לא מגישים מייד שומרים את החומרים בקופסאות נפרדות במקרר עד יומיים.