הם טעימים בטמפרטורת החדר, ולכן אין שום מניעה לטגן אותם כמה שעות מראש. בסמוך להגשה מסדרים בערמה ומזלפים מעל מרקחת חמה או קרה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
למרקחת פירות יער:
אופן ההכנה
מכינים מרקחת פירות יער:
1
מערבבים פירות יער עם סוכר ויין בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות על להבה נמוכה עד שהמרקחת מצטמצמת ומסמיכה.
2
מסירים מהכיריים וטוחנים למחית חלקה עם מוט ריסוק ידני. מוסיפים דובדבני אמרנה ומערבבים.
מכינים את הלביבות:
3
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
4
מחממים מחבת עם מעט חמאה, יוצקים לביבות בקוטר 5 ס”מ ומטגנים בסבבים 3-2 דקות מכל צד להשחמה.
5
מסדרים את הלביבות על צלחת הגשה ומגישים יחד עם מרקחת פירות יער.