החגים כמעט נגמרו ואיתם כל ארוחות החג למיניהן. מה לא היה לנו, דגים, בשרים, עופות, קציצות, תוספות, עוגות ועוד ועוד בין לבין.
צריך משהו לאיזון – כאשר חשבתי להכין לביבות מקינואה חשבתי שכולם יסלדו משפע הבריאות המוגזם שהם הולכים לקבל. לביבות קינואה ? מה זה? לאן הגענו? אבל הפתעה – הם התגברו על הסלידה הקלה, טעמו ואהבו מאד. ואכן הלביבות טעימות מאד, קלות להכנה ויפות למראה מה צריך יותר ?
הלביבות נשמרות מצוין כיומיים במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבטטות:
לטיגון:
לרוטב יוגורט:
אופן ההכנה
להכנת הקינואה
1
: שיטפו את הקינואה, שימו בסיר יחד עם 2 כוסות מים, הרתיחו, הוסיפו מלח, פלפל, אבקת מרק, שום, הנמיכו האש ובשלו עד שהמים נספגים והקינואה רכה. זה לוקח כ-20 דקות. סננו וקררו מעט.
להכנת הבטטה
2
: שימו את קוביות הבטטה בכלי גדול שמתאים למיקרו, כסו כמעט לגמרי במים, תבלו במלח, פלפל, קינמון וסוכר, כסו וחממו למשך 12 ד'. סננו, מעכו וקררו מעט.
3
העבירו את שתי התערובות - הקינואה והבטטה - לקערה גדולה. הוסיפו את הביצה, הקמח ועשבי התיבול. לושו בעזרת הידיים את שתי התערובות למרקם אחיד.ונעים למגע. צרו לביבות שמנמנות מעט, סדרו על משטח מרופד בניילון נצמד.
4
חממו שמן לטיגון במחבת, טגנו את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה והוציאו מהמחבת לנייר סופג.
להכנת הרוטב
5
: ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב.
6
הגישו את הלביבות עם רוטב היוגורט ותיהנו.