מתכון

לברק בתבלינים עם מנגולד מאודה, ירקות ויוגורט

דג מאודה ופריך, עטוף בתבלינים חמימים, מוגש עם מנגולד, עגבניות שרי צרובות ורוטב טחינה יוגורט

3,083 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת התבלינים החמה:

לירקות בגריל:

למנגולד מאודה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים תערובת תבלינים חמה: משרים גרגרי כמון ושאטה במים ל-3 שעות לפחות, רצוי אפילו ללילה. מסננים וטוחנים עם שום למשחה במכתש ועלי.

2

מכינים את הירקות: צולים בצל, שרי ופלפל חריף על גריל פחמים או במחבת גריל עד שצרוב יפה.

3

מתבלים רצועות מנגולד במלח, פלפל שחור ושום כתוש, מניחים בסלסילת אידוי ומאדים 6 דקות לריכוך. המנגולד יקבל גוון ירוק עז.

4

צולים את הדג ומגישים: בינתיים מושחים את הדג בכף שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומתבלים בקליפת ליים. מושחים את צד הבשר במשחת התבלינים החמה.

5

מחממים כף שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות בעלת מכסה. מניחים את הדג כשצד העור כלפי מטה, מכסים מייד וצולים 3 דקות על להבה בינונית גבוהה. הדג מוכן כאשר נוצרת חגורה זהובה בתחתיתו וצבע בשרו בחלק העליון הופך לבהיר. לא הופכים.

6

מניחים תלולית יוגורט על צלחת הגשה ולצידה מנגולד חלוט. מעל ומסביב מסדרים ירקות קלויים ומעל מניחים את הדג ולצידו את העלים. מזלפים טחינה ומתבלים במלח ים ופלפל גרוס.

גיוונים:

  • מוסיפים לתערובת התבלינים החמה כף פלפלים קלויים קצוצים או כף מחית לימונים כבושים.
  • מוסיפים למשחת התיבול של הדג כפית ראס אל-חנות או בהראט לדגים.
  • מגישים על לאפה דקה או פוקאצ’ה חמה.