החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת התבלינים החמה:
לירקות בגריל:
למנגולד מאודה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים תערובת תבלינים חמה: משרים גרגרי כמון ושאטה במים ל-3 שעות לפחות, רצוי אפילו ללילה. מסננים וטוחנים עם שום למשחה במכתש ועלי.
2
מכינים את הירקות: צולים בצל, שרי ופלפל חריף על גריל פחמים או במחבת גריל עד שצרוב יפה.
3
מתבלים רצועות מנגולד במלח, פלפל שחור ושום כתוש, מניחים בסלסילת אידוי ומאדים 6 דקות לריכוך. המנגולד יקבל גוון ירוק עז.
4
צולים את הדג ומגישים: בינתיים מושחים את הדג בכף שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומתבלים בקליפת ליים. מושחים את צד הבשר במשחת התבלינים החמה.
5
מחממים כף שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות בעלת מכסה. מניחים את הדג כשצד העור כלפי מטה, מכסים מייד וצולים 3 דקות על להבה בינונית גבוהה. הדג מוכן כאשר נוצרת חגורה זהובה בתחתיתו וצבע בשרו בחלק העליון הופך לבהיר. לא הופכים.
6
מניחים תלולית יוגורט על צלחת הגשה ולצידה מנגולד חלוט. מעל ומסביב מסדרים ירקות קלויים ומעל מניחים את הדג ולצידו את העלים. מזלפים טחינה ומתבלים במלח ים ופלפל גרוס.
- מוסיפים לתערובת התבלינים החמה כף פלפלים קלויים קצוצים או כף מחית לימונים כבושים.
- מוסיפים למשחת התיבול של הדג כפית ראס אל-חנות או בהראט לדגים.
- מגישים על לאפה דקה או פוקאצ’ה חמה.