מתכון

לחם שוקולד

הלחם הזה שייך לז'אנר החדש של " הלחם הפראי" מבית היוצר של ג'ים לאהי מניו –יורק

9,183 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לחם שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לחם שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסטרטר:

לבצק:

אופן ההכנה

מכינים סטרטר

1

מערבבים שמרים עם מים בקערה עד להמסה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.

מכינים את הבצק, מתפיחים ואופים

2

מעבירים את הסטרטר למיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח, מים, דבש, אבקת קקאו ושמרים ומערבלים במהירות נמוכה 5 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר ומערבלים עוד 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים ומערבלים רק עד שנבלעים בתערובת.

4

מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.

5

מרפדים סלסילה או קערה עמוקה בקוטר 20 ס"מ במגבת מטבח, ששוליה בולטים מהסלסילה (או מהקערה), ומקמחים את המגבת בנדיבות.

6

לשים את הבצק בידיים כדקה, יוצרים כדור ומניחים בסלסילה או בקערה כשהתפר כלפי מעלה. מכסים את הבצק עם שולי המגבת, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

7

למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר כשעתיים לפני האפייה, כדי שיהיה בטמפ' החדר.

8

מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים תבנית אפייה בתחתית התנור.

9

הופכים את הלחם על תבנית נפרדת וחורצים 4 חריצים. מניחים כמה קוביות קרח בתבנית הלוהטת שבתחתית התנור.

10

אופים כ-30 דקות עד שהלחם מקבל קראסט וצליל חלול נשמע כשמקישים על תחתית הלחם.