מתכון

לחמניות בית ספר בריאות

לחמניות בגודל מושלם, פשוטות מאוד להכנה. הן עשויות עם קמח כוסמין בריא, שמוסיף גם מעט מתיקות

37,232 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
לחמניות בית ספר בריאות. צילום: דניאל לילה
לחמניות בית ספר בריאות. צילום: דניאל לילה

גיוון: ללחמניות עשירות בטעם חמאתי ועם מעטה מבריק, מברישים את הלחמניות הלוהטות בחמאה רכה מייד כשהן יוצאות מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה וציפוי:

אופן ההכנה

1

שמים מים, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים עם כף עץ. מניחים ל-3 דקות עד שמופיעות בועות קטנות. מוסיפים חמאה, מלח ושני סוגי קמח ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק אחיד ודביק.

2

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מחלקים את הבצק ל-20 חלקים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בתבנית במרווחים של כ-4 ס”מ. מברישים בחמאה רכה ומפזרים מלח ים אטלנטי. מניחים ל-15 דקות.

5

מחממים תנור ל-200 מעלות.

6

אופים 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.