מתכון

מאפה בצק עלים וקישואים פרובנסאלי

כדי לקבל מאפה מרשים משתמשים בשני פטנטים: משתמשים בבצק פילאס מוכן וחותכים את הירקות בעזרת מנדולינה

7,593 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום וסגנון: ליטל ארזי
צילום וסגנון: ליטל ארזי

מתכון למאפה בגודל בגודל 40×24 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חותכים את הבצק למלבן בגודל 40x24 ס"מ ומניחים בתבנית. בעזרת סכין חורצים בעדינות מסגרת בעובי של 1.5 סמ לאורך כל המלבן (יש לשים לב שלא חורצים את הבצק עד הסוף). מחוררים בעזרת מזלג את החלק הפנימי של המלבן ומורחים מעל ממרח זיתים.

3

חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה. מסדרים את הפרוסות בתוך המסגרת בשורות פרוסה של זוקיני ירוק ופרוסה של צהוב עד שמשלימים את כל המלבן.

4

מפזרים מעל מלח גס וזעתר ומזלפים מעל הכל שמן זית.

5

אופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

6

לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום ועגבניות שרי ומגישים.