מתכון

מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

מג'דרה שמקבלת שדרוג חגיגי בזכות גרגירי החומוס שמחליפים את העדשים, לצד תבלינים וכרובית צלויה

55,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית:

לזילוף:

למג'דרה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הכרובית:

2

מתבלים כרובית ומזלפים שמן זית.

3

מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.

‏‏בינתיים מכינים את המג'דרה

4

מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-3 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

5

‏‏מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.

להגשה:

6

מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית ומערבבים. מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.