מתכון

מקלות פרמזן

גם אחרי יום-יומיים הם יחזרו להיות טעימים ופריכים אחרי שתי דקות בתנור לוהט

35,314 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מקלות פרמזן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מקלות פרמזן. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון ומתפיחים למשך שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 4-3 מ”מ.

מעצבים ואופים:

4

מערבבים חלמון עם מים ומלח ומברישים את פני הבצק. מפזרים פרמזן ואחת או יותר משלוש התוספות. חותכים את הבצק לרצועות באורך 20 ס”מ ורוחב 1 ס”מ.

5

אופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום. מומלץ לחמם לפני ההגשה

באותה שיטה מכינים
מקלות קשקבל: מחליפים את הפרמזן בקשקבל ומתבלים במעט פפריקה.

מקלות צ’דר: מחליפים את הפרמזן בצ’דר ומתבלים בצ’ילי ירוק קצוץ.

מקלות גאודה כמון: מחליפים את הפרמזן בגאודה מתובלת בזרעי כמון.