החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מערבלים את החומרים בקערת מיקסר ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון ומתפיחים למשך שעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 4-3 מ”מ.
מעצבים ואופים:
4
מערבבים חלמון עם מים ומלח ומברישים את פני הבצק. מפזרים פרמזן ואחת או יותר משלוש התוספות. חותכים את הבצק לרצועות באורך 20 ס”מ ורוחב 1 ס”מ.
5
אופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים יפה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום. מומלץ לחמם לפני ההגשה
מקלות קשקבל: מחליפים את הפרמזן בקשקבל ומתבלים במעט פפריקה.
מקלות צ’דר: מחליפים את הפרמזן בצ’דר ומתבלים בצ’ילי ירוק קצוץ.
מקלות גאודה כמון: מחליפים את הפרמזן בגאודה מתובלת בזרעי כמון.