גיוונים:
- במקום פטריות פורצ'יני אפשר להשתמש בפטריות שיטאקי מיובשות.
- את ענף הטרגון אפשר להמיר בענף תימין.
- אם אין חלב אפשר להשתמש במים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים במשך 20 דקות.
2
מטגנים בצל וערמונים בסיר עם שמן זית וחמאה עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים עד שמזהיבות קלות. מוסיפים שום ומטגנים עוד שניות אחדות עד שניחוחו מורגש אך מבלי שישחים.
3
יוצקים יין ומבשלים עד שמתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים לסיר טרגון, את הפטריות המושרות ואת מי ההשריה שלהן (זהירות - ללא חול שמצטבר בתחתית הכוס), חלב, שמנת ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
4
טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני למרקם חלק או רק למחצה לקבלת מרקם מעניין יותר (ואפשר גם להגיש את המרק כמו שהוא בלי לטחון).