מתכון

מרק קרם שורשים וצ’יפס בטטה

מרק עשיר אך לא כבד, עם טעם נפלא של שורשים, שמשתלב היטב עם המתיקות של הבטטה

15,112 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מרק קרם שורשים וצ’יפס בטטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
מרק קרם שורשים וצ’יפס בטטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק:

לצ'יפס בטטה:

לאיבוק:

לטיגון עמוק:

אופן ההכנה

מכינים את המרק:

1

מאדים בצל ושום בסיר עם מעט חמאה, מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכרשה וממשיכים לאדות. מוסיפים תפוח אדמה ותימין ומאדים כ-7-5 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים ואת הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שכל הירקות רכים. מתבלים ומוציאים את הבזיליקום, התימין, עלי הדפנה והפלפל אנגלי.

2

טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד. טועמים ומשפרים תיבול.

מכינים צ’יפס בטטה:

3

מחממים שמן.

4

מצפים קלות פרוסות בטטה במעט קורנפלור עם מלח. מטגנים עד ששחום ופריך.

5

מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד 48 שעות.

מרכיבים ומגישים:

6

מחממים את המרק ויוצקים לקעריות. מפזרים מעל צ’יפס בטטה ומגישים מיד.