החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרק:
לצ'יפס בטטה:
לאיבוק:
לטיגון עמוק:
אופן ההכנה
מכינים את המרק:
1
מאדים בצל ושום בסיר עם מעט חמאה, מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וכרשה וממשיכים לאדות. מוסיפים תפוח אדמה ותימין ומאדים כ-7-5 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים ואת הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה או עד שכל הירקות רכים. מתבלים ומוציאים את הבזיליקום, התימין, עלי הדפנה והפלפל אנגלי.
2
טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד. טועמים ומשפרים תיבול.
מכינים צ’יפס בטטה:
3
מחממים שמן.
4
מצפים קלות פרוסות בטטה במעט קורנפלור עם מלח. מטגנים עד ששחום ופריך.
5
מוציאים למסננת מרופדת בנייר סופג. אפשר לשמור בקופסה אטומה עד 48 שעות.
מרכיבים ומגישים:
6
מחממים את המרק ויוצקים לקעריות. מפזרים מעל צ’יפס בטטה ומגישים מיד.