מתכון

סטייק בפלפל עם טריאקי של מסעדת הדסון

שף מתן אברהמס שומר על הטעם הדומיננטי של הפלפל במנת Steak au poivre הקלאסית, ונותן טוויסט מעניין ברוטב

9,657 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מתן אברהמס: "אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שבה אכלתי Steak au poivre קלאסי. ארומת פלפל עוקצנית ליוותה אותי דקות ארוכות אחר כך. במתכון הזה רציתי לשמר את הטעם הדומיננטי של הפלפל אך גם לתת איזה טוויסט אחר ברוטב, אז החלפתי את השמנת הכבדה של הרוטב הצרפתי בטריאקי מתקתק. שימו לב: הפלפל הגרוס חייב להיות טרי מאוד!"

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מכינים רוטב טריאקי:

2

שמים טריאקי ודבש בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה ומכבים את האש.

צולים את הסטייקים

3

ממליחים את הסטייקים ומצפים היטב בפלפל גרוס.

4

מחממים מחבת ברזל עם 5 כפות שמן ומטגנים 2 סטייקים בכל פעם 3 דקות מכל צד לדרגת מדיום

5

מעבירים את הסטייקים לתנור החם למשך כ-3 דקות.

להגשה:

6

פורסים כל סטייק לעובי 2 ס"מ, מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים עליו מעט רוטב.