מתכון

סטראצ'טי כבדי עוף של שף הלל תווקולי

לפני ההגשה מפזרים על הפסטה גרמולטה – פירורי לחם מתובלים, כתחליף לפרמזן שמגררים מעל פסטות בשריות

708 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2010
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

שף הלל תווקולי: "אני מאוד אוהב פסטה קרועה. כך מרגישים את ידיו של הטבח ובכל פעם המנה יוצאת מעט שונה. במסעדה אנחנו מכינים את הפסטה בעצמנו, אבל בבית אמליץ להשתמש בשברים של דפי לזניה איכותיים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרמולטה:

אופן ההכנה

מכינים את הגרמולטה:

1

מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים שאר החומרים ומטגנים 4-3 דקות עד שהפירורים מזהיבים.

מכינים את הרוטב והפסטה ומגישים:

2

מחממים מחבת נוספת עם שמן זית על להבה גבוהה וצורבים ברוקולי וכבדי עוף 2 דקות מכל צד עד לקבלת סימני חריכה עדינים. מסירים מהכיריים.

3

בינתיים מביאים לרתיחה סיר עם מים ומלח לפסטה.

4

מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים פנצ'טה כ-2 דקות להזהבה.

5

יוצקים יין וציר טלה ומבשלים דקה. מוסיפים את הברוקולי והכבדים ומערבבים.

6

שוברים דפי לזניה לפיסות גסות, זורקים למים הרותחים ומבשלים עד שפיסות הלזניה צפות. מסננים ומוסיפים מייד למחבת עם הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים עוד דקה-שתיים.

7

מסדרים את הפסטה בצלחת הגשה, מפזרים גרמולטה מעל ומגישים מייד.