מתכון

סלט כרוב עם צימוקים ורוטב לימוני

סלט פשוט וטעים השומר על רעננות לאורך זמן ועל כן מצוין לתנאי שטח

38,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
סלט כרוב עם צימוקים ורוטב לימוני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט כרוב עם צימוקים ורוטב לימוני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רצוי לתבל אותו כ-10 דקות לפני ההגשה, אבל גם שהות ממושכת ברוטב לא תזיק לו. הכרוב פשוט ייכבש מהחמיצות של הלימון ויתרכך מעט. שימו לב: אפשר לדלג על שלב טיגון הבוטנים ולהשתמש בבוטנים קלויים קנויים, אבל אז חייבים להיזהר עם המלח (הבוטנים הקנויים מאוד מלוחים ויפרישו מלח לרוטב).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

בבית:

1

קולים את הבוטנים במחבת עם מעט שמן 3-2 דקות לגוון שחום בהיר.

בשטח:

2

מוציאים לנייר סופג ומפזרים מעל מלח. מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת עד שהסוכר מתמוסס.

3

מערבבים קלות את חומרי הסלט בקערה.

4

 כ-10 דקות לפני ההגשה יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.