החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
לסלט:
אופן ההכנה
מכינים את הפטריות
1
מסירים מהן את הרגליים, מחממים שמן במחבת ומקפיצים פטריות שלמות במשך דקה. מוסיפים שום, פירורי לחם ומלח גס. ממשיכים להקפיץ עוד דקה-שתיים, עד שהפטריות מצופות בפירורים זהובים ופריכים. מקפידים שהן ישמרו על צורה ומרקם יציב.
מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט
2
מערבבים מיץ לימון עם מלח, שמן וקורט סוכר.
3
מערבבים מיקס עלי חסה עם הרוטב, מסדרים בצלחות ומעל מניחים פטריות ובייבי מוצרלה. מזלפים בעדינות רוטב צ’ילי מתוק ומגישים מייד.
השמפיניון זמינות, אמינות, לא מכהות את התבשיל ושומרות על צורתן. אבל כדאי לזכור שהן לא לבד: יש גם פורטובלו, ירדן, שיטאקה, אנוקי ושימג’י.
גיוון: את פירורי הלחם אפשר להחליף בפנקו – פירורי לחם יפניים.