"האגדה מספרת, שאת המתכון המקורי המציאו יצאניות איטלקיות, שעיסוקיהן לא השאירו להן זמן לבשל ולכן הן רצו לתקתק מנה מחומרי גלם זמינים שתמיד יש במזווה. מכיוון שבמזווה שלי יש תמיד גם ארטישוק משומר, הוא מצטרף לחגיגה יחד עם כמה עגבניות בשלות, שום ופטרוזיליה."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
מחממים מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, שום ופלפל צ'ילי ומטגנים כדקה רק עד שהשום מעלה ניחוח ומתרכך (נזהרים שלא יישרף). מוסיפים אנשובי ומטגנים כדקה תוך כדי מעיכה ופירור האנשובי. מוסיפים זיתים וצלפים ומטגנים עוד כדקה.
2
מוסיפים עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים בכיסוי חלקי כ-15 דקות עד שהעגבניות מגירות נוזלים ומתקבל רוטב. מוסיפים ארטישוק ומבשלים עוד כדקה למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים את הפסטה ומגישים:
3
מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים פסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
4
מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים. מסירים מהכיריים, מפזרים פרמזן ומגישים מייד.