הסוד במתכון הוא במלית התרד המתובלת, בגבינת ״המאירי״ המצוינת ובצורת המילוי הלא שגרתית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצלים 8-7 דקות או עד שהם שחומים. מוסיפים שום ותרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וזעתר, מערבבים היטב, מוסיפים גבינה, מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.
2
יוצרים חורים בקוטר 3 ס”מ במרכז השכבה העליונה של כל פיתה. דוחסים אל כל חור רבע מתערובת התרד - דוחסים גם לשולי הפיתה כך שתהיה מלאה באופן אחיד.
3
משמנים את הפיתות במעט שמן זית וצולים על גריל משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. אפשר לצלות גם בטוסטר לחיץ או במחבת פסים.
4
חותכים את הפיתות לרבעים. מומלץ להגיש לצד יוגורט כבשים.