מתכון

ספייח תרד של "האחים"

המתכון הזה הוא שיעור קצר ומדויק באיך להפוך פיתה תמימה למאפה ממכר

62,366 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2017
ספייח תרד. צילום: אנטולי מיכאלו
ספייח תרד. צילום: אנטולי מיכאלו

הסוד במתכון הוא במלית התרד המתובלת, בגבינת ״המאירי״ המצוינת ובצורת המילוי הלא שגרתית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית ומטגנים בצלים 8-7 דקות או עד שהם שחומים. מוסיפים שום ותרד ומטגנים עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וזעתר, מערבבים היטב, מוסיפים גבינה, מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.

2

יוצרים חורים בקוטר 3 ס”מ במרכז השכבה העליונה של כל פיתה. דוחסים אל כל חור רבע מתערובת התרד - דוחסים גם לשולי הפיתה כך שתהיה מלאה באופן אחיד.

3

משמנים את הפיתות במעט שמן זית וצולים על גריל משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות. אפשר לצלות גם בטוסטר לחיץ או במחבת פסים.

4

חותכים את הפיתות לרבעים. מומלץ להגיש לצד יוגורט כבשים.