מתכון

עוגיות אוריאו ביתיות

עוגיות הסנדוויץ’ המפורסמות בעולם: כהות ושוקולדיות עם מלית קרמית. גרסה ביתית ללא חומרים משמרים שלא נופלת מהמקור

12,595 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
עוגיות אוריאו ביתיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגיות אוריאו ביתיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגיות הסנדוויץ’ המפורסמות ביותר בעולם: כהות ושוקולדיות עם מלית קרמית. גרסה ביתית ונטולת חומרים משמרים ויחד עם זאת לא נופלת מהמקור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את העוגיות:

2

שמים סוכר וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו לקערת המיקסר ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד.

4

יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-½2 ס”מ, מניחים במרווחים בתבנית ומשטחים לעיגולים בעובי של כ-1/2 ס”מ.

5

אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים היטב.

מכינים את המלית:

6

מניחים חמאה רכה בקערה רחבה ומנפים אבקת סוכר מעל. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת משחתית סמיכה.

מרכיבים את העוגיות:

7

מעבירים את המלית לשקית זילוף קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה ומזלפים במרכזן כמות של חצי כפית מלית. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות, כך שהמלית תבצבץ מצידי העוגיות.

8

ללא המלית אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפ’ החדר כ-5 ימים. עם המלית מומלץ לשמור בקירור יום-יומיים.