מתכון

עוגיות שוקולד צ’יפס

הגודל, המלח וטיב שוקולד - ממציאים מחדש את הקלאסיקה האמריקאית

6,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגיות שוקולד צ’יפס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגיות שוקולד צ’יפס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הגודל, המלח וטיב שוקולד – ממציאים מחדש את הקלאסיקה האמריקאית

בניסיון הראשון חתכנו פינות: אפינו את העוגיות עם שוקולד צ’יפס רגילים, ולא ממש הבנו על מה המהומה. אכן, השילוב של מתוק-מלוח היה מוצלח, אבל מעבר לזה היה מדובר בעוגייה סטנדרטית למדי. אחר כך אפינו שוב עם דסקיות שוקולד גדולות ומשובחות, וראינו שיש כאן שדרוג בטעם ובעובדה שהשוקולד נותר עסיסי בתוך הבצק הפריך. את קונספט הגודל הענק לא קנינו – לטעמנו הוא מנטרל את הכיף שבלחטוף שוב ושוב עוד ועוד עוגיות אישיות. נמשיך לאפות, אך בגודל של עוגייה נורמטיבית. ועוד בעניין המלח – תורם בהחלט, אבל אפשר בזהירות אלא אם כן שילוב מתוק-מלוח הוא הקטע שלכם.

שימו לב, הבצק זקוק ליום-יומיים במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזרייה:

אופן ההכנה

1

מנפים שני סוגי קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח לקערה.

2

מערבלים חמאה עם שני סוגי סוכר כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם בהיר. מוסיפים ביצים ווניל בהדרגה תוך כדי ערבול. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המרכיבים היבשים. מערבבים רק עד שנטמעים בעיסה. מוסיפים דסקיות שוקולד ומערבלים.

3

עוטפים את העיסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-36-24 שעות לפחות או עד 72 שעות.

4

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

5

קורצים כדורים מהעיסה בעזרת כף גלידה, ומסדרים במרווחים בתבניות. זורים על כל כדור מעט מלח ים.

6

אופים 20-18 דקות עד הזהבה.