מתכון

עוגת חלבה בחושה

עוגה בחושה בטעמי תפוז וחלבה, בשילוב אגוזים שמוסיפים קרנץ'. קל להכין, עוד יותר קל לחסל

27,237 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
עוגת חלבה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת חלבה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מכינים את תערובת העוגה:

3

מערבבים קמח תופח, סוכר וסוכר וניל בקערה גדולה.

4

טורפים ביצים בקערה נפרדת. מוסיפים שמן, טחינה, גבינה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת היבשה ומערבבים לתערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה ואופים:

5

יוצקים 1/3 מתערובת העוגה לתבנית ומפזרים שליש מהמלית. יוצקים עוד שליש מהתערובת ומפזרים שליש המלית. מסיימים בשאר התערובת ומפזרים מעל את שאר המלית.

6

אופים 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. שומרים מכוסה עד 3 ימים מחוץ למקרר.