החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפירות בסירופ:
לעוגה:
לזיגוג:
אופן ההכנה
מכינים את האגסים:
1
מבשלים אגסים עם מים, סוכר ווניל בסיר כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהם רכים למחצה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר שזיפים מיובשים ומבשלים בסירופ 5 דקות. מסננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את העוגה:
3
מקציפים חמאה עם סוכר במהירות גבוהה 3 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.
4
מוסיפים שקדים טחונים, קינמון, קמח ורום לקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.
5
יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את חצאי האגסים והשזיפים.
6
אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים.
מזגגים:
7
מחממים ריבה עם מעט מים ומורחים על העוגה.