החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
למריחה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הבצק:
2
שמים קמח, חמאה, מלח, זרעי כוסברה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3
מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. מחזירים את החלק הקטן למקרר.
4
מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ. מרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית ומסירים את השאריות.
5
אופים את הקלתית 20-15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
בינתיים מכינים את המלית:
6
ממיסים חמאה במחבת ומטגנים כרישה להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
7
טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל ותימין.
8
משלימים את הרכבת הפאי ואופים: מפזרים על הקלתית את הפטריות ועליהן עלי בזיליקום וקשקבל. יוצקים את תערובת השמנת והביצים.
9
מרדדים את יתרת הבצק ששמרנו במקרר על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על תבנית הפאי בצורת שתי וערב.
10
טורפים ביצה עם מים בקערה ומברישים את רשת הבצק.
11
אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
12
אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.