מתכון

פאי פטריות

פאי אלגנטי. כשפורסים אותו עולה ארומה אדמתית ומתגלה מלית מפתה של פטריות עטופות בשמנת וגבינה נמסה

21,195 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

למריחה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הבצק:

2

שמים קמח, חמאה, מלח, זרעי כוסברה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. מחזירים את החלק הקטן למקרר.

4

מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ. מרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית ומסירים את השאריות.

5

אופים את הקלתית 20-15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

בינתיים מכינים את המלית:

6

ממיסים חמאה במחבת ומטגנים כרישה להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

7

טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל ותימין.

8

משלימים את הרכבת הפאי ואופים: מפזרים על הקלתית את הפטריות ועליהן עלי בזיליקום וקשקבל. יוצקים את תערובת השמנת והביצים.

9

מרדדים את יתרת הבצק ששמרנו במקרר על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על תבנית הפאי בצורת שתי וערב.

10

טורפים ביצה עם מים בקערה ומברישים את רשת הבצק.

11

אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.

12

אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.