מתכון

פאי פירות קיץ

פאי אלגנטי. מתחת לפירות מסתתר קרם שקדים מצוין

25,655 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פאי פירות קיץ. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
פאי פירות קיץ. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
  • תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
  • 1:30 שעות הכנה+4 שעות המתנה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

עכשיו פירות הקיץ יוצאים מהמחבוא ומציפים את השווקים בצבעים וטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לקרם שקדים:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל החומרים למעט מים ומיץ לימון בקערת מעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים מיץ לימון ומים מבעד לפתח היציקה ומערבלים רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים קרם שקדים

2

מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לקרם אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים עד שמתייצב.

3

מרדדים את הבצק, מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 1/2 ס"מ ומרפדים תבנית פאי. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לשעה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים את הבצק כ-20-15 דקות עד הזהבה קלה (משאירים את התנור דולק ומנמיכים ל-170 מעלות) ומצננים את הקלתית.

6

מורחים את קרם השקדים על קלתית הבצק ואופים עוד 30-25 דקות עד הזהבה. מצננים היטב.

לפני ההגשה

7

מסדרים את פרוסות הפירות על הקלתית, מורחים בריבה פושרת ומגישים בטמפ' החדר או מאחסנים במקרר ומגישים קר.