מתכון

פאי תפוחים של "קופי בר"

הקינוח המבוקש של "קופי בר", נאפה כל בוקר ומגיח מהתנור זהוב אפוף ריחות תפוחים וקינמון

128,598 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פאי תפוחים של "קופי בר". צילום: דניאל לילה
פאי תפוחים של "קופי בר". צילום: דניאל לילה

כשמתי ורותי ברודו פתחו את "קופי בר", במתחם יד חרוצים היו בעיקר מוסכים ובבתי הקפה של תל אביב הוגש בעיקר שטרודל תפוחים. השניים, שחזרו משהות ארוכה בניו יורק, נתקפו געגועים לבתי הקפה הניו יורקיים ולמאפים האמריקאיים. הם החליטו לפתוח בית קפה קטן שיזכיר את המקומות בהם אהבו לאכול והכניסו לתפריט שני קינוחים עם שורשים אמריקאיים: עוגת גבינה אפויה ופאי תפוחים.
את הפאי נהגו לאפות בחום נמוך במשך לילה שלם. האפייה הממושכת הופכת את הפאי ל"תנור" קטן, שבתוכו מתבשלים התפוחים. בבוקר, כשהפאי היה מגיח מהתנור זהוב ואפוף ריחות תפוחים וקינמון, הגישו אותו עם כדור גלידת וניל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לשימון התבנית:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים כדקה לתערובת פירורית. מוסיפים מים וחומץ ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

3

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית פאי בחמאה.

מרכיבים, מכינים את המלית ואופים:

4

מרדדים מחצית מהבצק הקר לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 30 ס"מ, כך שיספיק לריפוד התבנית והדפנות התבנית ושוליו יגלשו מעט.

5

מערבבים את כל חומרי המלית פרט לחמאה, מניחים על הבצק ויוצקים מעל חמאה מומסת.

6

מרדדים את המחצית השנייה של הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 28 ס"מ. מניחים את הבצק על המלית ומהדקים את שולי שני עיגולי הבצק זה לזה בצביטה. מורחים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה.

7

אופים שעתיים עד שהבצק מזהיב.

.