מתכון

פודינג אורז וניל עם תותים ורוטב טופי

יש שמכינים פודינג אורז עם אורז עגול, אני מעדיפה אורז בסמטי בגלל הארומה המשגעת

3,278 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

יש שמכינים פודינג אורז עם אורז עגול, שהוא עמילני יותר מן הארוך ומפתח מרקם דייסתי כמו של ריזוטו. אני מעדיפה אורז בסמטי בגלל הארומה המשגעת ובגלל שהוא שומר על צורתו גם בבישול ארוך. מגישים לצד רוטב טופי נהדר עם גלידה, עוגות גבינה וכמובן פודינג אורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טופי

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קערות בחמאה.

2

מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ומקל וניל בסיר על להבה בינונית. מוסיפים אורז ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט.

3

מוציאים את מקל הווניל, מצננים ומערבבים פנימה חלמונים. התערובת נוזלית מאוד בשלב זה, אך היא תתגבש אחרי האפייה והצינון.

4

יוצקים לכלים אישיים ומניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה (למקרה של נזילה).

5

אופים 25-20 דקות עד שפני הפודינג מזהיבים. מניחים להצטנן כ-20 דקות כדי שיתייצב.

6

ממיסים סוכר עם 2 כפות מים בסיר בינוני על להבה בינונית ומבשלים 4-3 דקות בלי לערבב עד שהסירופ מסמיך והופך לקרמל זהוב. יוצקים פנימה שמנת (זהירות — היא רותחת ומבעבעת) ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כחצי דקה עד שהקרמל נמס בשמנת. מגישים חם או בטמפ’ החדר. הרוטב נשמר במקרר 4-3 ימים.

7

מפזרים תותים טריים ומגישים עם רוטב טופי חמים בצד. אפשר לשמור את הפודינג במקרר עד יומיים בכלים מכוסים ולחמם לפני ההגשה ב-170 מעלות.

אותה שיטה מכינים: פודינג אורז הודי

מחליפים את החלב בחלב קוקוס או את השמנת בקרם קוקוס. במקום וניל מבשלים את האורז והחלב עם 4 תרמילי הל מעוכים, מקל קינמון וכף צימוקים בהירים. בתום הבישול לא מסננים אלא שולפים את ההל והקינמון. מחליפים את התותים בשבבי קוקוס ומוותרים על רוטב הטופי.
פודינג אורז בנוסח מלבי: מוותרים על מקל הווניל, מזלפים לחלב 3-2 טיפות תמצית ורדים או מחליפים 3-2 כפות חלב במי ורדים. מחליפים את התותים ב-100 גרם פיסטוקים קלויים ומוותרים על רוטב הטופי. מגישים עם מעט גרנדין.