מתכון

פטריות ושייטל מוקפצים עם שבבי אטריות אורז

מתכון המשלב פטריות ובשר בגירסה קלילה, רעננה ומושלמת לאקלים הישראלי

19,233 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
פטריות ושייטל מוקפצים. צילום: דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע
פטריות ושייטל מוקפצים. צילום: דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע

במטבח האסיאתי השילוב של פטריות ובשר לא פחות נפוץ מאשר במערב, אבל התוצאות שונות בתכלית. במקום המנות האדמתיות והכבדות, שאנחנו מורגלים בהן, הגרסאות שמגיעות מהמזרח הרחוק קלילות, ורעננות. חשוב להקפיד על הקפצה מהירה בחום גבוה. זה שומר על המרקם של הפטריות ומונע מהבשר להפוך לקשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בווק על להבה גבוהה וצורבים רצועות שייטל עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לווק בצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים פלפל חריף, שום, ג’ינג’ר ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב או נענוע הווק.

3

מחזירים למחבת את השייטל הצרוב, מוסיפים באק צ'וי, מפזרים סוכר ומערבבים. מוסיפים מיד סויה ושמן שומשום ומערבבים היטב. מוסיפים אטריות אורז ומערבבים בווק כחצי דקה.

4

מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים מייד.