מתכון

פיצה עם אגסים, דבש ומרציפן

פיצה מתוקה הפכה נפוצה, לרוב עם תוספת שוקולד. כאן נבחר שילוב מעודן של מרציפן ואגסים, שאוהבים להיות יחד

5,040 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בשנים האחרונות פיצה מתוקה הפכה יותר ויותר נפוצה (גם אצלנו), לרוב עם תוספת של שוקולד. אנחנו הלכנו על שילוב מעודן יותר של מרציפן ואגסים, שאוהבים להיות יחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פיצה:

לקימוח נייר האפייה:

לתוספות:

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח ומוסיפים לקערה. לשים בעזרת וו לישה 2 דקות במהירות נמוכה לאיחוד החומרים. מוסיפים מלח וסוכר, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 100 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

פיצה של אורי שפט, שלב 1. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

2

מעבירים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח, יוצרים כדור ומניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

התפחת פיצה של אורי שפט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

3

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט ומחממים את התנור לטמפ’ הגבוהה ביותר (250 מעלות).

4

מקפלים את הבצק בעודו בקערה למעין מעטפה על ידי קיפול ארבע פינות דמיוניות לאמצע. הופכים ומניחים בקערה עם התפר כלפי מטה. מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו המקורי.

5

מוציאים את הבצק בעזרת קלף למשטח עבודה מקומח היטב ומחלקים אותו בעזרת הקלף או סכין ל-4 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ע”י קיפול שולי הבצק כלפי מטה. מניחים על משטח עבודה מקומח קלות ומכסים. מניחים לבצק לנוח 30 דקות נוספות לפני תחילת הרידוד.

6

מרדדים את הבצק ל-8 אליפסות באורך 15 ס”מ ומניחים על ניירות אפייה מקומחים קלות בקמח תירס (או דורום).

7

שמים בקערה אגסים, דבש וסילאן ומערבבים בעדינות, כך שהאגסים יהיו מצופים לגמרי.

8

מפזרים פיסות מרציפן על הפיצות ומטמינים אותן בלחיצה עם האצבעות. מסדרים ביניהן אגסים ומפזרים מעל אגוזים. מזלפים על הכל את הנוזלים שנותרו בקערה.

9

מרימים את הפיצה עם נייר האפייה בעזרת מרדה (או ריבוע הקרטון) ומניחים על לבנת השמוט (או תבנית האפייה) הלוהטת.

10

אופים כ-10 דקות. הפיצה מוכנה כששולי הבצק מזהיבים.