מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שמים עגבניות בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן וצולים כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומקבלות סימני חריכה.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים-מערבבים פירורי פנקו 4-3 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול ומבשלים פסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
בינתיים מחממים סיר רחב עם יתרת השמן ומטגנים שום, צ'ילי, תימין ואורגנו במשך דקה עד שהארומות מתחילות לעלות.
יוצקים יין ומבשלים דקה-שתיים עד שאלכוהול מתאדה. מוסיפים את העגבניות הצלויות, זיתים וסרדינים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.
מוסיפים את הפסטה ומי הבישול ששמרנו ומתבלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים.
מחלקים את הפסטה בין צלחות הגשה, מפזרים פירורי פנקו ומעט פטרוזיליה ומגישים.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
2
3
4
5
6
7
8
מתכון
פסטה סרדינים
פסטה כיפית בעלת טעמים עמוקים, שמתבססת בעיקר על מרכיבים שתמיד יש בבית
11,780 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016