מתכון

פפיונים של בצק עלים עם סוכר וחמאה

שילוב בין בצק עלים איכותי, חמאה וסוכר שמתקרמל במהלך האפייה מפיק מאפה ממכר

2,517 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2016
פפיונים של בצק עלים עם סוכר וחמאה 2. צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com
פפיונים של בצק עלים עם סוכר וחמאה 2. צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com

שילוב בין בצק עלים איכותי, חמאה וסוכר שמתקרמל במהלך האפייה מפיק מאפה ממכר. בזכות העיצוב המיוחד העלים נפרדים ומתקבל מאפה יפהפה ומתפצפץ על הלשון. להסבר על עיצוב המאפה עקבו אחרי הסרטון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

פורשים את הבצק על משטח העבודה, מברישים בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.

3

חוצים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לקבלת שני מלבנים ומניחים מלבן אחד על השני. מברישים את הבצק שוב בחמאה מומסת ומפזרים סוכר.

4

חוצים שוב את הבצק ומניחים חלק אחד על השני. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות וחוצים אותו לרוחבו ל-2 מלבנים. מניחים מלבן אחד בצד.

5

חותכים את המלבן שלפנינו לרצועות ברוחב 3-2 ס"מ. מסובבים את הקצוות של כל רצועה לצורת בורג (כמו באריזת סוכרייה) ומהדקים מעט את השוליים כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים את הפפיונים בתבנית. ממשיכים באותו אופן עם המלבן ששמרנו בצד.

6

אופים 20 דקות להזהבה יפה.

7

רצוי להגיש באותו יום, אך אפשר לשמור 4-3 ימים בקופסה סגורה בטמפ' החדר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.