מתכון

פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן

פרוסות חצילים אפויות בתנור וכבושות במרינדה מתקתקה ומעודנת של סילאן טבעי וחומץ בלסמי

8,579 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן. צילום: דניאל לילה
פרוסות חציל כבושות במרינדת סילאן. צילום: דניאל לילה

סבא וסבתא שלי היו מטגנים חצילים וכובשים אותם במשרה פשוט של חומץ, שום ושמיר — נורא טעים אבל לא הכי מעודן. אני החלפתי את החומץ הפשוט בבלסמי, הוספתי סילאן, המרתי את השמיר בנענע, ובעונה אני מפזרת למעלה גם גרגירי רימון נוצצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

בוזקים מלח גס על פרוסות חצילים, ממתינים 10-5 דקות ומנגבים היטב בעזרת נייר סופג.

3

מושחים את פרוסות החצילים בשמן זית בשני הצדדים בעזרת מברשת. מסדרים בתבנית בשכבה אחת וצולים כ-25 דקות או עד שהחצילים שחומים.

בינתיים מכינים מרינדה:

4

מערבבים סילאן, חומץ בלסמי, שום, עלי נענע, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את המרינדה על פרוסות החציל בתבנית בעודן חמות. מצננים. מעבירים את פרוסות החציל עם המרינדה לקופסה, סוגרים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים.

6

מסדרים פרוסות חציל בצלחת, מפזרים עליהן שקדים קלויים, עלי נענע וגרגירי רימון.