מתכון

קארי דגים

מנה אהובה במיוחד עם מתכון בונוס למחית שום וג’ינג’ר - מחית שימושית ופשוטה להכנה, המשתלבת במאכלים הודיים רבים

4,573 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2016
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

למחית שום וג'ינג'ר:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים זרעי חרדל במשך דקה. מוסיפים מחית ג’ינג’ר ושיני שום ומטגנים דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות.

2

מוסיפים עגבניות מגוררות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר התבלינים ותפוחי אדמה, מכסים ומבשלים 30 דקות על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים.

3

מוסיפים פרוסות דג בשכבה אחת ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 10 דקות עד שהדגים מוכנים.

4

מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים כוסברה קצוצה בנדיבות ומגישים עם אורז.

למחית שום וג'ינג'ר:

5

טוחנים את המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. שומרים עד שבועיים במקרר. לאחר כמה ימים צבע המחית יהפוך לירוק — אין מה לחשוש מזה.