הניגוד בין הטעם החמוץ-מתוק של תפוחים טריים לבין העשביות המאוד לא שגרתית של אקליפטוס, חמציץ ושרטרז (ליקר עשבים צרפתי עתיק ואלכוהולי מאוד) הוא מה שהופך את הקוקטייל הזה לכל כך כיפי, מפתיע ובועט. הוא מתאים מאוד לתחילת הארוחה ומתחבר לכל מנה קלילה ומרעננת שתרצו להגיש כפתיח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
1
סוחטים תפוחים למיץ במכונת מיצים. אם אין מכונה, טוחנים תפוחים במעבד מזון, משהים ל-15 דקות, מסננים תוך מעיכת המחית כנגד המסננת ושומרים את המיץ שניגר. ממלאים שייקר בקרח עד 3/4 גובהו לפחות. מוסיפים את כל המרכיבים, מנערים ומסננים לכוס קפואה ומקושט,
2
מקפיאים ומקשטים. 30 דקות לפני שהאורחים מגיעים מכניסים למקפיא כוסות הגשה יבשות (כוסות רטובות יתמלאו בגלדי קרח פחות יפים). לפני המזיגה מוציאים את הכוסות מהמקפיא. מטים אותן כלפי מטה ותוך כדי שמסובבים אותן מפזרים אבקת מאצ’ה על החלק התחתון של הדפנות הפנימיות ואבקת סוכר — על החלק העליון של הדפנות (המאצ’ה מעט מרירה ופחות כיף לפגוש בה ישירות).
כך מכינים ג’ין חמציצים: קורעים ומועכים מעט עלים וגבעולים מצרור בינוני של חמציצים (נקרא גם סורל — להשיג בדוכני הירוקים בשווקים וברשתות השיווק). מניחים בקופסה אטומה ומוזגים מעל בקבוק ג’ין (750 מ”ל). משרים ללילה (או יותר, לפי הטעם) ומסננים חזרה לתוך בקבוק הג’ין.