מתכון

קוקטייל תפוחים, ג’ין ושרטרז

קוקטייל כיפי, מפתיע ובועט שמתאים מאוד לתחילת הארוחה ומתחבר לכל מנה קלילה ומרעננת שתרצו להגיש כפתיח

1,633 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

הניגוד בין הטעם החמוץ-מתוק של תפוחים טריים לבין העשביות המאוד לא שגרתית של אקליפטוס, חמציץ ושרטרז (ליקר עשבים צרפתי עתיק ואלכוהולי מאוד) הוא מה שהופך את הקוקטייל הזה לכל כך כיפי, מפתיע ובועט. הוא מתאים מאוד לתחילת הארוחה ומתחבר לכל מנה קלילה ומרעננת שתרצו להגיש כפתיח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

1

סוחטים תפוחים למיץ במכונת מיצים. אם אין מכונה, טוחנים תפוחים במעבד מזון, משהים ל-15 דקות, מסננים תוך מעיכת המחית כנגד המסננת ושומרים את המיץ שניגר. ממלאים שייקר בקרח עד 3/4 גובהו לפחות. מוסיפים את כל המרכיבים, מנערים ומסננים לכוס קפואה ומקושט,

2

מקפיאים ומקשטים. 30 דקות לפני שהאורחים מגיעים מכניסים למקפיא כוסות הגשה יבשות (כוסות רטובות יתמלאו בגלדי קרח פחות יפים). לפני המזיגה מוציאים את הכוסות מהמקפיא. מטים אותן כלפי מטה ותוך כדי שמסובבים אותן מפזרים אבקת מאצ’ה על החלק התחתון של הדפנות הפנימיות ואבקת סוכר — על החלק העליון של הדפנות (המאצ’ה מעט מרירה ופחות כיף לפגוש בה ישירות).

כך מכינים סירופ אקליפטוס: שוטפים כ-10 עלי אקליפטוס (פשוט קוטפים את העלים הריחניים מהעצים). מביאים לרתיחה 550 גרם סוכר עם 1/2 ליטר מים ומבשלים ברתיחה עדינה כ-5-4 דקות עד שהסוכר מתמוסס כולו בנוזל. מסירים מהכיריים, מוסיפים עלי אקליפטוס ומשרים שעתיים ועד 6 שעות (טעמם של העלים חזק. ככל שתשרו זמן רב יותר — כך הוא יורגש יותר). מסננים ומעבירים לצנצנת אטומה. הסירופ יישמר במקרר עד חצי שנה (באותה שיטה אפשר גם להכין סירופ מחטי אורן, רוזמרין או לבנדר).

כך מכינים ג’ין חמציצים: קורעים ומועכים מעט עלים וגבעולים מצרור בינוני של חמציצים (נקרא גם סורל — להשיג בדוכני הירוקים בשווקים וברשתות השיווק). מניחים בקופסה אטומה ומוזגים מעל בקבוק ג’ין (750 מ”ל). משרים ללילה (או יותר, לפי הטעם) ומסננים חזרה לתוך בקבוק הג’ין.