מתכון

קורנדביף במעטה תבלינים של קלארו

מנה קלאסית מהמטבח היהודי-אמריקאי

1,690 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

הגרסה של מסעדת "קלארו" למנה קלאסית מהמטבח היהודי-אמריקאי. בתום הבישול מצפים את הנתח בתערובת של זרעי כוסברה, כמון ופפריקה וצורבים את הבשר כך הוא מקבל מעטפת פריכה ובו בזמן ניחוחות התבלינים נפתחים בחום הצלייה וחודרים אל הבשר. שימו לב, לפני שניגשים לבישול וצלייה משרים את הנתח בבריין (תחמיץ) שבוע ימים. הממהרים מוזמנים לרכוש נתח קורנדביף מוכן במעדייניה ולקפוץ ישר לשלב הציפוי והצלייה.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחמיץ:

לבישול הקורנדביף:

לציפוי:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את הבשר בבריין:

1

מערבבים את כל חומרי הבריין עד לקבלת נוזל אחיד ומצננים. נמניחים בשר בקופסה בגודל הנתח ויוצקים מעל את נוזל הכבישה כך שהנתח כולו בנוזל. אם צריך לניחים משקולת מעל. סוגרים במכסה ומעבירים למקרר לשבוע.

מבשלים את הבשר:

2

מניחים את נתח הבשר בסיר, מסדרים מעל את חומרי הבישול ויוצקים מים כ-5 ס"מ מעל הנתח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר. מסננים ומצננים.

מצפים בתבלינים ומטגנים:

3

בקערה קטנה מערבבים את חומרי הציפוי.

4

מניחים את נתח הבשר על משטח עבודה ומצפים הייטב בתבלינים מכל הצדדים.

5

מלהיטים מחבת פסים וצולים את הנתח 3-4 דקות מכל צד עד לקבלת מעטפת שחומה.

6

פורסים דק ששל שניתן כנגד הסיבים ומגישים חם או קר לצד ג'פטה, ירקות פרוסים וממרחים.

7

שומרים במקרר עד שבוע בקופסה אטומה, פורסים סמוך להגשה.