מתכון

קרואסון מוח של מאיר אדוני

זה אמנם סנדוויץ', אבל כזה שצריך לעבוד קשה בשבילו. דוגמה נפלאה לשילוב בין מטעמים מרוקאיים ביתיים לבישול עילי

2,997 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קרואסון מוח של מזללה. צילום: בן יוסטר
קרואסון מוח של מזללה. צילום: בן יוסטר

הכריך דורש אמנם השקעה לא מועטה, אבל חלק מהרכיבים אפשר להכין מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוח:

לסלט תפוחי אדמה:

לרוטב סויה, שום וג'ינג'ר:

להגשה:

לטבחה:

לטיגון:

לאיולי יוזו:

אופן ההכנה

מכינים תחמיץ:

1

מרתיחים ליטר מים עם ירקות שורש, עלי דפנה, פלפל אנגלי וחומץ. ברגע הרתיחה מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת גוף (כ-37 מעלות).

מכינים את המוח:

2

מניחים את המוח בקערה ומוזגים עליו את תחמיץ ירקות השורש. מצננים 30 דקות, מסננים ומעבירים את המוח למקרר לשעה עד שעה וחצי להתמצקות.

3

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת. מוציאים את המוח מהמקרר, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מקמחים כל פרוסה משני צידיה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים סלט תפוחי אדמה:

4

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים, כף חמאה, מלח ופלפל כ-35 דקות עד לריכוך. מסננים ומצננים.

5

מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל קצוץ ו-5-4 כפות איולי יוזו. נשמר במקרר עד יומיים.

מכינים את הרוטב:

6

מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון למשחה דלילה. נשמר במקרר עד שבועיים.

מרכיבים ומגישים:

7

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

חוצים קרואסון, מושחים את חלקו התחתון בכף טבחה ומניחים כף גדושה של סלט תפוחי אדמה. מסדרים מעל פרוסות מוח מטוגן, מטפטפים כפית אריסה, מניחים 2 רבעים (או 4 שמיניות) ביצה ומזלפים כפית רוטב סויה-ג'ינג'ר. ממלאים כך את כל הקרואסונים ומעבירים לתבנית.

לטבחה:

9

מחממים כ-3 דקות בתנור, מוציאים, מוסיפים עלי כוסברה ומזלפים מעט שמן זית. רצוי להגיש לצד מלפפון טרי פרוס ומתובל במלח ושמן זית וזיתי קלמטה מעורבבים עם מעט אריסה.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים פלפלי שושקה בשלמותם כ-7 דקות עד שקליפתם משחימה. מעבירים לקופסה מרופדת בנייר אפייה לצינון. קולפים וקוצצים דק.

10

מטגנים פלפלים חריפים בשמן קנולה על להבה בינונית כ-7 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את פלפלי השושקה הקצוצים, מערבבים ומטגנים יחד כ-5 דקות.

11

מוסיפים את כל סוגי הפפריקה, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות.

12

מוסיפים עגבניות ומערבבים. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים. מדי פעם מערבבים.

לאיולי יוזו:

13

מוסיפים חציל קלוי, מלח, סוכר וכמון, מערבבים ומסירים מהכיריים. הטבחה תישמר בקופסה אטומה במקרר עד 10 ימים.

14

טורפים 2 חלמונים במשך 4-3 דקות בעזרת מטרפה ידנית או מוט ריסוק או במעבד מזון לתערובת בהירה ותפוחה.

15

טורפים פנימה ½1 כפות חרדל ו-1 שן שום כתושה להטמעה.

16

מוסיפים 1/2 ליטר שמן סויה בקילוח איטי ותוך כדי טריפה עד שמתקבל ממרח סמיך.

17

מוסיפים מיץ יוזו תוך כדי טריפה עד שהמרקם של האיולי הופך למעט דליל יותר.

18

המתכון יניב כמות של צנצנת בינונית ויישמר עד 3 ימים במקרר.