מתכון

שוקי עוף בפתיתים בראס אל-חנות

טיגון הבצל והשוקיים בהרבה שמן זית מוסיף למנה טעמים מתקתקים נפלאים

99,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוקי עוף בפתיתים בראס אל-חנות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
שוקי עוף בפתיתים בראס אל-חנות. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

המנה הילדותית מקבלת תפנית בזכות ראס אל-חנות – מלכת תערובות התיבול המרוקאיות. טיגון הבצל והשוקיים בהרבה שמן זית מוסיף למנה טעמים מתקתקים נפלאים, שמאפיינים גם הם את המטבח המרוקאי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

2

מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים. מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.

3

מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.

4

מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.

5

מפזרים פטרוזיליה ומגישים.