המנה הילדותית מקבלת תפנית בזכות ראס אל-חנות – מלכת תערובות התיבול המרוקאיות. טיגון הבצל והשוקיים בהרבה שמן זית מוסיף למנה טעמים מתקתקים נפלאים, שמאפיינים גם הם את המטבח המרוקאי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
2
מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים. מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
3
מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
4
מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
5
מפזרים פטרוזיליה ומגישים.