מתכון

שיפודי חלומי וירקות

שיפודי חלומי וירקות של שי- לי שיתנו מענה לצמחונים מביניכם בארוחת המנגל הבאה

7,628 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין. לא בטוח שהשיפודים האלה הם מתכון בלקני אותנטי, אבל הם ודאי טעימים, ואני מגישה אותם לעיתים קרובות על תקן נשנוש או כמנה צמחונית בארוחת מנגל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את השיפודים: 

1

נועצים על כל שיפוד 2 קוביות גבינת חלומי ו-2 ירקות לסירוגין (בכל פעם שילוב אחר: פלפל וזוקיני, פלפל ועגבניה, זוקיני ועגבניה).

2

יוצקים שמן זית, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומשרים כ-10 דקות לספיגת טעמים.

צולים

3

מחממים פלאנצ'ה או מחבת כבדה על להבה גבוהה (אין צורך לשמן) או גריל פחמים. את השיפודים 2-3 דקות מכל צד עד שהגבינה והירקות זהובים. מגישים מייד.