מתכון

תפוחי אדמה מחורצים עם גרמולטה נענע ולימון

תפוחי האדמה המוצקים והבשרניים שמתאימים בול לנתחי בשר צלויים

20,553 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

גרמולטה האיטלקית מספיגה את בשר תפוחי האדמה בניחוחות הדרים, שום ועשבי תיבול ומעניקה להם מרקם פריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים גרמולטה:

1

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מכינים את תפוחי האדמה:

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. מסננים ומצננים.

4

חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית כשחלקם הפתוח כלפי מעלה. חורצים כל חצי בצורת שתי וערב אך לא עד הסוף – כמו שחותכים מנגו. מזלפים שמן זית ומפזרים פירורי לחם, מלח ופלפל.

5

אופים כ-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.

6

מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים גרמולטה.