חיפוש מתקדם

אֶג’ס בנדיקט

מתכון לאֶג’ס בנדיקט
צילום: אילון פז

לא צריך הרבה יותר מאג’ס בנדיקט וקוקטייל שמפניה, כדי לייצר את אווירת חו”ל נהנתנית שתלווה אותנו לאורך היום. חובבי הבשר (ואחרוני מעריצי אטקינס) יבחרו בסטייק אנד אג’ס או בייקון אנד אג’ס — ומפלס החלבונים ימריא אל על. גם מצב הרוח

הבראנץ’ נולד באנגליה, והוא נוצר כפתרון למי שלא הספיק לאכול ארוחת בוקר כהלכה לפני הכנסייה של יום ראשון. לאחר התפילה כבר היה מאוחר מדי לארוחת הבוקר, אבל מוקדם מדי לארוחת הצהריים, וכך נולד בן הכלאיים המפורסם (שילוב של המילים breakfast ו-lunch). אבל הגרסה הפופולרית והטרנדית יותר של הבראנץ’ התפתחה בניו יורק, שם גם הומצאה בשנת 1894 מנת ה”אֶג’ס בנדיקט” והפכה לסמל הבראנץ’ האמריקאי. הקוקטייל המזוהה ביותר עם הבראנץ’ הוא “בלאדי מרי” — קוקטייל על בסיס וודקה ומיץ עגבניות טרי, המוגש עם מקל סלרי, אבל גם קוקטייל שמפניה יסדר לכם את הראש לכל היום.

אֶג’ס בנדיקט

ביצים עלומות מוגשות על בריוש קלוי ופרוסת שינקן — כאן ברוטב ברנייז. לפי אחת האגדות, המנה נוצרה במלון “וולדורף אסטוריה” במנהטן, לפי בקשתו של סוחר בורסה, למואל ס. בנדיקט, שהונצח בתפריטי ארוחות הבוקר. קיימת גרסה עם סלמון מעושן במקום בייקון, וגרסת “פלורנטין”, שבה הבייקון מונח על מצע תרד.

חומרים

רוטב ברנייז:
ביצים עלומות:

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב ברנייז: מצמצמים יין וחומץ עם פלפל ומלח בסיר קטן. מורידים מהאש, מסננים ומוסיפים מיץ לימון. מעבירים לקערה, מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.
  2. מניחים את קערת הרוטב מעל ביין-מארי ומקציפים בעזרת מיקסר ידני 8-5 דקות או עד שמסמיך. חשוב לא לחמם יותר מדי.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה תוך כדי ערבוב, כף אחר כף. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מיץ לימון, ולהמשיך להוסיף את שאר החמאה. כשכל החמאה כבר ברוטב, טועמים ובמידת הצורך מתגברים את הטעם הלימוני. משתמשים מיד או שומרים בביין מארי — מכסימום שעה וחצי. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים במים חמים בלבד.
  4. מכינים ביצים עלומות: ממלאים מחבת עמוקה ורחבה או סיר רחב ושטוח במים, חומץ וקורט מלח ומביאים לרתיחה.
  5. שוברים ביצים בצלוחית, ומניחים אחת אחת במים המבעבעים. מאדים 4 דקות או עד שהביצים מתייצבות. מוציאים בכף מחוררת.
  6. מרכיבים את המנה: חותכים פרוסת בריוש לשני משולשים ומניחים פרוסת שינקן על כל משולש. מניחים ביצה על כל משולש ויוצקים כמות נדיבה של רוטב ברנייז.

גיוון: מניחים את הבייקון על מצע תרד שבושל בחמאה.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *