חיפוש מתקדם

אג’ס בנדיקט פלורנטין

מתכון לאג’ס בנדיקט פלורנטין
מסעדת בנדיקט

קלאסיקה ניו יורקית שיפה לכל שעות היום. מנת הדגל של מסעדת “בנדיקט”, שגם העניקה לרשת את שמה.

חומרים

  • 10 פרוסות בריוש
לתרד “פלורנטין”:
לרוטב הולנדז:
לביצים עלומות:

אופן ההכנה

  1. מכינים את התרד: חולטים את התרד במים רותחים, סוחטים וקוצצים. מחממים חמאה ומאדים בצל בעדינות. מוסיפים קמח ומטגנים קלות. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים ומבשלים לצמצום קל. מורידים מהאש, מוסיפים את התרד ומערבבים.
  2. מכינים רוטב הולנדז: מצמצמים במחבת סיידר, חומץ, שאלוט ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים כף מים קרים ומסננים לקערת ערבוב. מוסיפים חלמונים וטורפים היטב. מעמידים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים (בן מארי) וטורפים את החלמונים במטרפה. מקפידים לא לחמם יותר מדי, כדי לא לבשל את החלמונים. מורידים מהאש ומזלפים חמאה מומסת באיטיות ותוך כדי טריפה. כשכל החמאה נטמעה ברוטב, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים.
  3. מכינים ביצים עלומות: מרתיחים מים בגובה 10 ס”מ בסיר, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים חומץ. כשהמים על סף רתיחה, שוברים כל ביצה בנפרד לקערה קטנה ומחליקים למים בעדינות. מבשלים 4-3 דקות עד שהחלבון מתייצב אך החלמון עדיין נוזלי במרכזו. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
  4. מגישים: מניחים 2 פרוסות בריוש בצלחת ועורמים על כל אחת כף תרד גדושה. מניחים ביצה עלומה על כל פרוסה ויוצקים כף רוטב הולנדז.

טיפים: לתוצאות טובות יותר יש להשתמש בביצים טריות ככל האפשר שהיו בקירור

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *