חיפוש מתקדם

אוזני המן טבעוניות במילוי קרם תמרים וחמאת בוטנים

מתכון לאוזני המן טבעוניות במילוי קרם תמרים וחמאת בוטנים
צילום: אבי ז'אן לוי

איך אפשר בלי… פורים כבר בפתח וכמו שאנחנו יודעים, פורים בלי אוזני המן זה קצת לא פורים.

החלטנו ללכת על עוגיות שלא דורשות אפייה או חימום, קלות להכנה, טעימות ונשמרות נהדר במקרר.

השילוב של התמרים עם חמאת הבוטנים יוצר סימפוניה של טעמים שאי אפשר להפסיק לנשנש

חומרים

לבצק:
קרם תמרים:

אופן ההכנה

  1. ראשית נכין את "הבצק" - נטחן במעבד מזון את כל הרכיבים היבשים ולאחר שקיבלנו מעין תערובת קמחית דקה נוסיף את החומרים הרטובים ונטחן עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. אחרי שיצרנו את "הבצק" נלוש אותו מעט כדקה להתחברות נוספת של החומרים והטעמים.
  3. נשטח אותו בתחילה על נייר אפייה בעזרת היד ואחר כך נכסה אותו עם נייר אפייה נוסף למניעת הדבקות ונשטח אותו לגובה של כ 0.3 ס"מ.
  4. זה הזמן להכין את קרם התמרים, פשוט להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון עד לקבל קרם סמיך (לא נוזלי).
  5. נסיר את נייר האפייה העליון ונקרוץ בעזרת רינג (או כוס) עיגולים.
  6. נשים מעט קרם (כ 3/4 כפית) במרכז כל עיגול ונקפל "ונדביק" בשלושת הקצוות. אם "הבצק" נשבר בקיפולים זה בסדר פשוט צבטו עם האצבעות וחברו אותו.
  7. זהו, להכניס למקרר למשך כשעה עד שעתיים. להוציא ולהגיש... ניתן לזלף שוקולד מומס על העוגיות לשם הקישוט. בתאבון!