חיפוש מתקדם

אוזני המן מלוחות במילוי דלעת

מתכון לאוזני המן מלוחות במילוי דלעת
צילום: לירון אלמוג

את המתכון להכנת הבצק עבור אוזני המן שלפניכם פיתחתי בתקופת לימודי האפייה בדנמרק. רציתי ליצור בצק פריך, שמשלב את הקלילות והאווריריות של בצק עלים. יצא לי משהו באמצע. אני מכין ממנו גם טארטים מלוחים ומתוקים (אפשר להוסיף סוכר אם רוצים, אבל אני אוהב אותו ניטרלי).

חומרים

לבצק:
מלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקמח: מערבבים מלח וסוכר במים כדי שיתמוססו.
  2. פורסים דק את החמאה, ומוסיפים לקמח תוך כדי ציפוי כל פרוסה בנפרד בקמח, למניעת הידבקות. עורמים את פרוסות החמאה וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מעבדים את הקמח עם החמאה על משטח עבודה או במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה במשך 2 דקות, עד שהמסה מתאחדת (עד שנוצרים גושי בצק). מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק לא אחיד, מלא בגושי חמאה קטנטנים. יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד, ושולחים למקרר למשך 3 שעות.
  4. מכינים את המלית: מקפיצים קוביות דלעת במחבת חמה עם חמאה, סוכר חום, מלח, פלפל וקינמון, עד שהדלעת מתרככת מעט. מורידים מהאש ומצננים.
  5. מכינים את האוזניים: מרדדים את בצק הפאי לעלה בעובי דקיק במיוחד (½2-1 מ"מ). קורצים עיגולים באמצעות מיקד (קורץ עוגיות) משונן או חלק בקוטר 7 ס"מ.
  6. מורחים את הבצק בביצה טרופה (לביצה שני תפקידים: להדביק את שולי הבצק וגם לאטום את הבצק, כדי שהמלית לא תרטיב אותו).
  7. מניחים מלית במרכז כל עיגול. אם המלית נוזלית מאוד, כדאי להוסיף מעט פירורי לחם לפני שעורמים אותה. סוגרים את הבצק לצורת אוזן. מורחים ביצה טרופה מבחוץ (לא חובה).
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. אופים כ-14 דקות.

טיפ: אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא 5-4 ימים. אם מתכננים להקפיא לזמן ארוך יותר (עד חודש), מומלץ להוסיף טיפה אחת של חומץ הדרים בזמן הלישה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מלוח של מעדנות.