אוכל סורי

שמבורכ באישטבח. צילום: מתן שרון
שמבורכ באישטבח. צילום: מתן שרון

אישטבח תל אביב

השלוחה התל אביבית של אוכל הרחוב הכורדי-סורי משוק מחנה יהודה בירושלים. המקום מתמחה בשמבורכ, מאכל שמקורו בשאריות בשר שנשארו מהשבת. מדובר במאפה פריך ומתפצח במילוי חלקי פנים שונים (לשון, ראש וכד') או אסאדו, בריסקט, עוף ועוד, שמוגש עם סלטים ומטבלים. ראו מסעדה
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.
טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני.

טלה בסגנון חאלב עם דובדבנים חמוצים ובצל ממולא

המנה היא הומאז' לקבב ביל קאראז', מנת הדגל של המטבח החאלבי אותה הגשנו בפריזם במשך השנים בשלל וריאציות למתכון המלא
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהרט והל

עוף ממולא בפירות מיובשים, בהרט ובצל, שטוגן זמן ארוך עד שכל המתיקות הטבעית שלו השתחררה למתכון המלא