חיפוש מתקדם

אוסובוקו טלה בבירה ורכז רימונים

מתכון לאוסובוקו טלה בבירה ורכז רימונים
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לאוסובוקו המסורתי, שמבשלים ביין או בבירה, הוספתי רכז רימונים. הטעם החמצמץ-מתקתק שלו מחמיא מאוד לבשר.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מוציאים את נתחי האוסובוקו מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומפלפלים אותם.
  2. מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ומטגנים בכל פעם 4 נתחים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לקערה.
  3. מטגנים בצל, גזר וסלרי באותו סיר כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. יוצקים בירה, מים ורכז רימונים ומוסיפים תימין, סוכר, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך. הופכים את הנתחים מדי פעם.
  5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים או שומרים במקרר ובסמוך להגשה מחממים על להבה נמוכה.